Ángeles Nieto: Miró-achtige poëzie


Angeles Nieto (Madrid, 1963) rondde in 1993 haar studie af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht, na een eerdere opleiding kunstgeschiedenis in haar geboorteplaats Madrid. Momenteel woont en werkt ze wisselend in Amsterdam en Thorn (Limburg).

Haar werk is kleurrijk, levendig en haar Spaanse achtergrond komt heel duidelijk naar voren zowel qua kleur, thematiek en vorm. Buitenvoorstellingen, licht en donker, realiteit en droom, aards en hemels zijn items die in haar werk telkens terugkeren. De felle kleuren worden gevormd door de invloed van het zuidelijke licht, harde schaduwen, grote contrasten. Mensen en dieren, het leven, met zijn gevoelens, dromen en creaties, bij elkaar gebonden tussen aarde, water en de lucht. Haar eigen handschrift om haar visie op het leven te vertellen.

Sinds haar afstuderen is haar werk op veel plaatsen in Nederland en het buitenland te vinden. Haar werk is regelmatig tentoongesteld in galerieën en bedrijven. Nieto's werk bevindt zich reeds in Nederlandse, Duitse, Spaanse, Belgische en Japanse collecties.

Ga verder naar de website van Ángeles Nieto.