Ko Kwinkelenberg, in Spanje in de voetsporen van Mondriaan

Ko Kwinkelenberg (Arnhem 1927) werkte sinds 1954 als grafisch ontwerper en illustrator (o.a. voor het Parool). Hij had tot 1974 een eigen studio, met als klanten Talens, Flex, Shell, Nederlandse Spoorwegen, en diverse uitgeverijen en drukkerijen. Hij werd bekroond voor boekontwerpen, verpakkingen en jaarverslagen in Nederland, Joegoslavië en Verenigde Staten.

In 1974 verkocht hij na een hartoperatie zijn studio in Amsterdam West en vestigde zich met zijn familie in Spanje. Eenmaal daar besloot hij zich in zijn geheel aan het schilderen te wijden, een logische stap met zijn antecedenten. Aanvankelijk schilderde hij in opdracht een aantal schilderijen op groot formaat van stieren. Ook schilderde hij verschillende Spaanse steden, als Cuenca en Toledo.

Spoedig echter ging hij over op een abstractere beeldtaal. Zijn schilderijen zijn regelmatig in galeries en op tentoonstellingen van verschillende landen in Europa en de Verenigde Staten van Amerika te zien. Een drietal van zijn werken werd door het toekomstige Museum voor Moderne Kunst van Alicante aangekocht.

Kwinkelenberg reist nog altijd veel, ondanks het overlijden van zijn echtgenote Nelli in 2006, en bezoekt daarbij vele tentoonstellingen, musea en kunstmanifestaties en geniet van de verschillende kulturen die o.a. Europa, Azië en Amerika te bieden hebben. In 2012 was hij enige tijd ziek, maar nog altijd vervuld van de zin om na genezing verder te gaan met wat hij het liefste doet: schilderen.

>>Ga verder naar de website van Ko Kwinkelenberg.